16

Eпизод 16: ЗооСофия

Eпизод 16: ЗооСофия
Добре дошли в трети сезон на "Градски детектив"! Приветстваме ви с една история за пеперуди, князе, слонове и други диви и не чак толкова диви софиянци.
Чувствате се затворени по време на карантинния период? Нашите герои напълно ви разбират! С тях обаче можете да се разходите не в един, а в три парка. Иначе казано, впускаме се в историята на Софийския зоопарк - от парка Врана до времената, когато беше току до Паметника на съветската армия до днешния му дом в полите на Витоша. Ще се разходим със слон по софийските улици, ще разберем повече за големите страст на Фердинанд и кой е любимия сериал на макака Алф (не е "Алф"!). 
И една корекция: бомбардировките на зоопарка се случват през 1944, а не 1945, както неволно казва един от гостите.
С участието на:

Катерина Зарева, еколог, ръководител на Екологичния център към Софийския зоопарк

доц. Алекси Попов, зоолог, бивш директор на Природонаучния музей

Мирослав Йорданов, съвременен артист, хореограф и част от персонала на Софийския зоопарк

Елена Атанасова, израснала около старата зоологическа градина

и палавите питомци на сектор "Примати"

музика: Ангел Додов

Трети сезон на "Градски детектив" се осъществява с подкрепата на програма "Култура" на Столична община и с медийното партньорство на БНР и "Дневник". Очаквайте ни с 8 нови епизода - по един месечно - от март до ноември и ни последвайте във "Фейсбук" и любимото си приложение за подкасти, за да не изпуснете нито един. Във "Фейсбук" ще намерите и архивни фотографии със слоновете, Фердинанд и други животни.